Huavej o zabrani u Britaniji: Umesto podizanja na viši nivo, vlada se odlučila za nazadovanje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta AP

Kompanija Huavej oglasila se povodom odluke Velike Britanije o zabrani korišćenja opreme ove komapnije za izgradnju britanske 5G mreže.

„Razočaravajuća odluka predstavlja loše vesti za svakog korisnika mobilnog telefona u Ujedinjenom Kraljevstvu. Može dovesti Britaniju u stanje usporene digitalizacije, povećanja računa i produbljivanja digitalnog jaza. Umesto podizanja na viši nivo, vlada se odlučila za nazadovanje i ovim putem urgiramo da razmotre svoju odluku. Uvereni smo da nova ograničenja SAD-a ne bi uticala na otpornost ili bezbednost uređaja koje obezbeđujemo Velikoj Britaniji“, izjavio je portparol kompanije Huavej u Velikoj Britaniji Edward Brewster.

On je dodao da je, nažalost, budućnost kompanije Huavej u Velikoj Britaniji postala politizovana.

„Ovde je reč o trgovinskoj politici Sjedinjenih Američkih Država, a ne o bezbednosti. U proteklih 20 godina, Huavej se fokusirao na izgradnju bolje povezane Velike Britanije. Kao odgovorna kompanija, nastavićemo da pružamo podršku našim korisnicima, što smo uvek i činili“, kaže Brewster.

Izvršićemo detaljan pregled današnje odluke i njenog značaja za naše poslovanje. Sarađivaćemo sa vladom, kako bismo objasnili na koji način možemo doprineti razvijanju bolje povezane Velike Britanije, dodaje se u saopštenju.

Velika Britanija ZABRANILA Huavej za izgradnju 5G mreže


Izvor: BIZLife

Foto: Beta AP