I posle 24 godine u istoj firmi, sada samo menja poziciju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/ AP Gregorio Borgia

Legendarni fudbaler Rome Frančesko Toti završiće igračku karijeru na kraju ove sezone, potvrdio je sportski direktor kluba Monći.

Novi sportski direktor Rome priključio se danas klubu, a na predstavljanju u Rimu rekao je da 40-godišnjoj zvezdi kluba neće biti obnovljen ugovor, već da će ovog leta postati direktor “vučice”.

“Što se tiče Totija, već sam znao da postoji dogovor sa klubom da mu je ovo poslednja sezona kao igraču, posle čega će preuzeti direktorsku funkciju. Frančesko je Roma, želim ga što je bliže moguće. Voleo bih da naučim makar jedan odsto onoga što on zna”, rekao je Monći, a preneli italijanski mediji.

Monći, koji je došao iz Sevilje, razjasnio je nedoumice koje su se pojavile proteklog vikenda, pošto je nedeljni rimski derbi najavljen kao poslednji Totijev, da bi sam igrač posle utakmice rekao da to ne mora da bude tačno.

„Princ Rima“  debitovao je za svoj klub 1993. godine, imao je 17 godina, a tadašnji  trener Vujadin Boškov ubacio ga je u igru kao izmenu. Od tada Toti je za Romu odigrao 783 utakmice, postigao 307 golova i osvojio jednu titulu, dva Kupa i dva Superkupa Italije.

Više puta tokom karijere napominjao je da nikad neće napustiti svoj grad i svoj klub.

Izvor: BIZLife/Beta

Foto: Beta/ AP Gregorio Borgia