I vlasnik kompanije „Auto Čačak“ najavio dolazak Folksvagena

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Dugogodišnji zastupnik „Škode“ u Srbiji, vlasnik kompanije „Auto Čačak“ Milenko Kostić, rekao je za Novosti da postoji verovatnoća da se u Srbiju preseli „Folksvagenova“ fabrika iz Ukrajine.

On kaže da ova fabrika nije postigla očekivane rezultate u produkciji reznih modela „Škode“, jednog od 12 brendova najvećeg proizvođača automobila u svetu.

Kostić je potvrdio listu da su važni ljudi iz „Folksvagenovog“ i „Škodinog“ menadžmenta s njim ostvarili kontakt pre dva dana, kako bi im dao ocene poslovnog ambijenta u Srbiji.

„Pitali su me za prosek plata, obučenost radne snage, generalno, za sve u vezi sa uslovima poslovanja. Narodski rečeno, dima ima, a hoće li biti vatre, znaćemo uskoro. Činjenica je da smo „u igri“, ali nam konkurišu Bugarska, Turska Rumunija… U toj trci presudna će biti ponuda države. Nemci će otići u onu zemlju koja im da više“,kaže on za Novosti.

Kostića brinu zahtevi „Folksvagena“. Osim u okolini Niša i u Vojvodini, teško da postoji 300-400 slobodnih hektara za izgradnju fabrike. Zato ne odbacuje mogućnost da se nova fabrika useli u postrojenja kragujevačkog „Fijata“, za koji se još ne zna da li definitivno ostaje u Srbiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u nedelju da će naredne sedmice imati neke kontakte koji se odnose na dolazak nemačke kompanije Folksvagen za koju se bori pet zemalja.

„Srbija je stabilnija, jača i bolja nego sve nama prijateljske zemlje, Bugarska, Rumunija, Turska i još jedna zemlja, koje se bore za Folksvagen“, rekao je Vučić za TV Pink.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay