I ZVANIČNO: Er Srbija dobila 12 niških letova

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i direktor Er Srbije Dankan Nejsmit potpisali su ugovor kojim je ozvaničeno da će do gradova u Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Austriji, Švedskoj i Crnoj Gori, ova kompanija od 15. jula leteti sa niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”.

Kako su mnogi avio-analitičari predvideli i pre okončanja tendera, nacionalna aviokompanija je dobila posao u Nišu, a letovi do 12 novih destinacija biće subvencionisani sa najviše pet miliona godišnje.

Prvi avioni, kako je najavio , rekao je pomoćnik ministra saobraćaja Zoran Ilić, trebalo bi da polete već 15. jula, a kako je ranije najavljeno, leteće se do Nirnberga, Hanovera, Frankfurta (Han), Fridrshfena, Karlsruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Eksperti koji se bave avio-saobraćajem ipak brinu da avioni neće biti puni, jer se očekuju skuplje karte pošto Air Serbia nije niskotarifna kompanija.

Takođe, ukazuju i da će maltene poklapanje pojedinih destinacija sa onima na koje već lete low costeri sa niškog aerodroma da ostavi Niš bez niskotarifnih letova.

Ugovor bi trebalo, prema ranijim najavama, da važi do 30. juna 2023. godine. Jedinu ispavnu ponudu, kako su rekli u Ministarstvu, dala je Er Srbija.

Izvor: Južne vesti

Foto: Promo