Ikea planira nove investicije i zapošljavanja u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Regionalni direktor švedske kompanije Ikea najavio je novu investiciju u Srbiji, vrednu do 50 miliona evra, kojom bi se obezbedilo od 350 do 400 radnih mesta.

U Ikei imaju poverenje u razvoj srpske ekonomije i da stoga žele dodatno da investiraju, izjavio je za N1 direktor švedske kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić, najavivši izgradnju “retail” parka u naredne dve do dve i po godine.

Procenjuje da će investicija biti vrednosti do 50 miliona evra, a da bi bilo zaposleno između 350 i 400 ljudi.

“Ne bih o tome licitirao, konačna odluka još nije doneta iako sve deluje vrlo obećavajuće. Predstoji nam i put koji se tiče nabavljanja svih neophodnih dozvola”, kaže on.

Lalić podseća da je u inicijalnim planovima predviđena izgradnja druge robne kuće Ikee u Beogradu i tvrdi da od tog plana nisu odustali. “Nije tajna da gledamo lokaciju, to bi bio potez prema aerodrumu Beograd”, kaže Lalić.

Odgovarajući na pitanje o cenama proizvoda, Lalić ističe da su rađene opsežne analize pre ulaska na tržište Srbije.

“Shvatili smo da su srpski potrošači osetljivi na cene, ali treba biti realan i kad je reč o njihovoj kupovnoj moći. Nama je cilj da u komparativnim kategorijama imamo najkonkurentniju cenu. Svesni smo da na tome treba da radimo, ali uveli smo i finansiranje na 12 meseci beskamatno, imaćemo i smanjenje cena kroz akcije”, objašnjava Lalić.

On je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem Ikee u Srbiji, navodeći da je robnu kuću dosad posetilo milion i dvesta hiljada ljudi.

Izvor: N1

Foto: screenshot