X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovne vesti

Ilon Mask: Pod stresom sam

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube screenshot

Direktor američke kompanije Tesla Ilon Mask izjavio je da je pod stresom i da je protekla godina bila “najteža i najbolnija godina” njegove karijere.

Posle izjave impulsivnog lidera kompanije Tesla za Njujork tajms akcije Tesle pale su za više od šest odsto, navela je agencija AP.

U jednočasovnom telefonskom intervjuu za Njujork tajms, Mask je govorio o poslu menjajući raspoloženje “od smeha do suza”.

Kompanija Tesla je pod pritiskom da poveća proizvodnju modela “sedan 3”, a Mask je, pored ostalog, kazao da je radio i do 120 sati nedeljno i da je ponekad uzimao lekove zbog nesanice, dodajući da je iscrpljenost uticala na njegovo zdravlje.

Ipak, Mask ne želi da se se povuče, navodi AP.

“Ako poznajete nekoga ko bi mogao bolje da radi, recite mi”, izjavio je direktor kompanije Tesla.

Upravni odbor Tesle naveo je u saopštenju za Njujork tajms da je “Ilonova posvećenost i privrženost Tesli očigledna”.

Prema tržišnoj vrednosti, Tesla je najvredniji američki proizodjač automobila, premašivši gigante Dženeral motors i Ford, iako ima znatno manju proizvodnju i stalno posluje s gubicima.

Ilon Mask je nedavno objavio na svom blogu da će državni investicioni fond Saudijske Arabije verovatno biti glavni izvor novca za njegov plan o povlačenju te firme sa berze, odnosno za otkup svih njenih akcija, ali da dogovor još nije sklopljen.

Sredstva za povlačenje Tesle s berze došla bi od državnog fonda konzervativne kraljevine, jednog od najvećih takvih fondova na svetu. Fond osnovan 1971. uložio je oko 250 milijardi dolara u investicije širom sveta, prema podacima Instituta za državne fondove iz Las Vegasa.

Povezane vesti

Izvor: Beta

Foto: Youtube screenshot

Komentari 1

  1. Pingback: Epl preuzima Teslu? - Bizlife.rs