IMA VEZE I S NAMA: U Kini se gradi najveći tehnološki park

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Kineska kompanija Jinlong započela je izgradnju industrijskog parka u distriktu u Džuhaju u koji će investirati 19,5 milijardi juana, odnosno oko 2,5 milijarde evra.

Jinlong Nju Enerdži Industrial Park biće najveća svetska proizvodna baza za razvoj i proizvodnju baterija, električnih vozila, motora, sisteme za skladištenje energije i električne kontrolne sisteme.

Njen kapacitet će biti oko tri milijarde litijumskih baterija, oko 10.000 električnih autobusa, 500.000 ostalih električnih vozila.

Poslednjih godina Jinlong je u snažnom investicionom zamahu. Kompanija je izgradila tri proizvodna pogona, a investirala je i u industrijske parkove nove energije.

Očekuje se da će projekat doneti lokalnoj zajednici oko 200 milijardi juana vrednu industrijsku proizvodnju, što će imati ogroman pozitivan uticaj na lokalnu ekonomiju.

Jinlong je vrlo blizu preuzimanja srpskog Ikarbusa, gde planira godišnju proizvodnju od 200 autobusa.

Namera je da se pored električnih autobusa u pogonu Ikarbusa proizvode i električna taksi vozila, mini autobusi i motori na struju. U tom poslu posreduje Kinesko jugoistočno evropska poslovna asocijacija (CSEBA).

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay