Imovina “Beka” na prodaju po još nižoj ceni

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Stečajni upravnik Beogradske konfekcije “Beko” oglasio je novu prodaju imovine preduzeća javnim nadmetanjem, a kupac se ponovo traži za poslovni prostor u centru Beograda, odmaralište u Belanovici, zgradu tekstilne industrije u Kovinu, te sitan inventar, metražu i odevne predmete.

Cene oglašene imovine, prema pisanju portala eKapija, niže su u odnosu na prethodni pokušaj prodaje, pa će potencijalni kupac za fabriku u Kovinu sada morati da izdvoji najmanje 293.000 evra.

Takođe, navode, za odmaralište u Belanovici kupac morati će da izdvoji 55.000 evra, a za dva poslovna prostora u centru prestonice površine 660 i 1.097 kvadratnih metara 3,4 mil evra.

Javno nadmetanje, kažu, održaće se 26. septembra, a rok za podnošenje prijava za učešće na nadmetanju je 19. septembar ove godine.

Kako podseća portal, deo imovine Beogradske konfekcije Beko, zgradu tekstilne industrije u Lazarevcu, kupio je turski investitor Birlešik tekstil, koji, kako pišu, planira da do kraja 2017. godine pokrene proizvodnju i u prvoj fazi zaposliti 600 ljudi.

Izvor: eKapija

Foto: YouTube screenshot

Komentari 1

  1. Tamara

    Tuzno je i jadno da ni drzava, koja treba da brine o proizvodnji i niko od domacih tajkuna i domacih tekstilaca i toliko ljudi iz struke se nije usudio da pokrene proizvodnju… za sve su krivi politicari a I glasaci