Investicija vredna 2,4 milijarde dolara

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

SAP, nemački softverski gigant, objavio je akviziciju kompanije Callidus Cloud za 2.4 milijarde dolara (odnosno 36$ po akciji).

Callidus Cloud pruža CPQ i menadžment alate za prodaju u vidu cloud servisa i trenutno broji oko 5.800 klijenata. Kako piše Fortune, a prenosi Startit, ideja SAP-a koji u ovom trenutku prolazi kroz strategijsku tranziciju, jeste da uz pomoć ove akvizicije ubrza razvoj svoje S/4 HANA cloud platforme i poveća prihode od clouda.

Proizvodi koje razvija Callidus Cloud će verovatno raditi u kombinaciji sa drugim “front office” alatima koje je SAP otkupio tokom prethodnih godina kao što je e-commerce kompanija Hybris i Gigya, kompanija koja razvija proizvod u oblasti menadženta online identiteta i profila.

I Callidus Cloud je bio dosta aktivan kada su u pitanju akvizicije u poslednjih nekoliko godina, a interesantno je da je njihova beogradska kancelarija nastala kupovinom beogradskog Webcoma.

Njihova kancelarija u Beogradu trenutno broji oko 120 ljudi od čega su 90 programeri.

SAP je do sada u Srbiji imao kancelariju za prodaju i korisničku podršku, tako da ostaje da se vidi da li će nakon akvizicije Beograd postati jedan od njihovih centara za razvoj što bi bila značajna stvar za domaći ekosistem.

Izvor: Startit

Foto: Pixabay