Investicioni fond kupuje 85 posto Telenor banke

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Telenor banka

Telenor banka postigla je sporazum o strateškom partnerstvu sa investicionim fondom River Styxx Capital koja će, prema ugovoru, kupiti 85 posto udela u Telenor banci.

“Strateško partnerstvo predstavlja sledeći korak u razvoju Telenor banke, koji će omogućiti da proširimo poslovanje i stvorimo nove pogodnosti za naše korisnike i tržište”, kaže predsednica Upravnog odbora Telenor banke i generalna direktorka Telenora u Srbiji Ingeborg Ofsthus.

“Sa konstantnim rastom i više od 300.000 otvorenih tekućih računa, promenili smo način na koji ljudi obavljaju bankarske poslove u Srbiji. Strateško partnerstvo sa River Styxx Capital podržaće dalje finansiranje i rast našeg poslovanja.”

U budućnosti, bićemo fokusirani na razvoj novih inovativnih finansijskih usluga i dalji rast baze naših korisnika,” rekao je predsednik Izvršnog Odbora Telenor banke Miloš Brusin.

Ulaganjem u strateško partnerstvo sa Telenor bankom, River Styxx Capital prvi put ulazi na tržište Srbije.

River Styxx Capital je investicioni fond i konsultantska kompanija koju je osnovao Elvin Guri, jedan je od osnivača i direktora JetFinance Internacionala, bugarske potrošačke finansijske instutucije, koja je prerasla u najveću regonalnu potrošačku finansijsku instituciju.

Izvor: Beta

Foto: Telenor banka