Istočna Evropa gubi radnu snagu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nedostatak radne snage sve više pogađa istočne članice Evropske unije u kojima, uprkos ubrzanom rastu, plate uglavnom stagniraju, a ovakav trend bi u nekom doglednom vremenu mogao da izazove ozbiljne probleme, piše austrijski Der Standard.

Der Standard navodi da stručnjaci upozoravaju kako je uz iseljavanje jedan od ključnih problema izostanak rasta plata uprkos ekonomskom rastu u istočnim članicama EU, a sve bi za nekoliko decenija moglo dovesti do ozbiljnih socioekonomskih problema.

Prema projekcijama, „do 2045. zemlje poput Češke i Slovenije izgubiće 18 posto radne snage, dok se predviđa da će Bugarska i Rumunija izgubiti i više od trećine“.

I sve to iako je privredni rast u istočnoj Evropi nakon svetske finansijske krize 2008. u proseku veći nego na zapadu, dok se u međuvremenu i u većini tih zemalja i značajno smanjila nezaposlenost.

„Od Estonije do Hrvatske, od Mađarske do Bugarske ekonomija raste brže nego u ostatku Evropske unije. Nezaposlenost u svim tim zemljama od 2010. značajno pada. Ali s izuzetkom Bugarske, to ne prati i rast plata“, piše bečki list.

Za problem izostanka rasta je reprezentativna inače ekonomski uspešna Češka, u kojoj plate stagniraju na nivou od 2010. godine, navodi Der Standard.

S druge strane, u Češkoj je minimalna nezaposlenost od 2,2 posto, ali sve više mladih stručnjaka do 30 godina odlučuje se na iseljavanje u zemlje zapadne Evrope u kojima su plate više.

Sindikalci navode da je razlog za to sve manji broj kolektivnih ugovora, na primer u Poljskoj samo 15 posto ljudi radi na radnim mestima s kolektivnim ugovorom, navodi za Der Standard glavni ekonomista austrijskih sindikata AK Markus Marterbauer.

Ekonomista iz bečkog Instituta za međunarodnu ekonomiju (WIIW) Mario Holcner, pak, ističe da se od krize produktivnost i plate ne povećavaju paralelno, kao što je ranije bio slučaj, nego da su radnici produktivniji, ali za to manje plaćeni. Ističe da stagnirajuće plate dovode do iseljavanja mladih iz cele istočne Evrope.

Još jedna posledica svega toga je i ubrzano starenje stanovništva.

Kao rešenje problema bečki ekonomisti navode da je potrebno investirati u obrazovanje i stvoriti kvalifikovanu radnu snagu, ali i povećati im plate da bi ostali u svojoj zemlji. Potrebna je i bolja koordinacija poslodavaca i zaposlenih, kao i održiva socijalna politika.

Kao pozitivan primer navode Škodu u Češkoj, koja je nedavno svojim radnicima povećala plate za 12 posto.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay