Istraga u SAD: Fijat naduvavao prodaju?

PinterestFacebookTwitterShare

Američke vlasti istražuju izveštaje o prodaji automobila Fijat Krajslera (FCA) u SAD, saopštio je ovaj automobilski gigant.
FCA je obećao da će “u potpunosti sarađivati” u istrazi Komisije za hartije od vrednosti i Ministarstva pravde koji, kako izveštava agencija “Blumberg”, proveravaju da li je ovaj proizvođač automobila prekršio američke zakone o hartijama od vrednosti.

Grupa auto-dilera Fijat Krajslera optužila je u januaru kompaniju FCA SAD da daje novčane stimulacije salonima koji lažno prijave veću prodaju vozila, naduvavajući prodajne rezultate tog auto giganta, prenosi agencija AFP.

Zastupnici Neplton grupe u Ilinoisu i na Floridi tužili su FCA SAD za reketiranje i prevaru, tvrdeći da takva praksa kompanije nepravedno nanosi štetu njihovim firmama koje su odbile plaćanje. Tužbom se takođe osporava valjanost prodajnih rezultata FCA, koji su pokazali brzi rast.

Grupacija FCA je kategorično demantovala optužbe, odbacujući iznete tvrdnje kao proizvod “dva nezadovoljna trgovca” koji su bili neuspešni u ispunjenju svojih obaveza prema italijansko-američkom proizvođaču automobila.

Izvor: BIZLife/Agencije