Italijani ulažu više od milion evra u zrenjaninsku fabriku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube

Italijanska kompanija “I.M.S. – Internacionalna mehanika Srb”, koja je nedavno pokrenula proizvodnju u zrenjaninskoj industrijskoj zoni Jugoistok, u hali preduzeća “Penfarm”, planira ulaganje vredno više od milion evra, saopšteno je danas.

Vlasnik i direktor kompanije Mirko Di Ticio rekao je novinarima da je zadovoljan uslovima na koje je naišao u Zrenjaninu i ukazao da su proizvodnju pokrenuli u decembru sa sedam radnika, a da je u planu da u naredne dve godine zaposle 50 radnika.

“U istom periodu planiramo ulaganje u vrednosti od preko milion evra i nabavku još deset proizvodnih mašina. Prvu očekujemo da stigne već za desetak dana. Kompletnu proizvodnju izvozimo na italijansko, austrijsko, švajcarsko i nemačko tržište”, kazao je Di Ticio. Istakao je i da je zadovoljan odabirom i stručnošću radne snage i da u ovoj fazi proizvodnje neće biti neophodna dodatna obuka radnika u Italiji, kako se razmišljalo u početku.

I.M.S. se bavi specifičnom proizvodnjom delova za mašine i mašinsku industriju, farmaceutsku industriju, auto industriju, poljoprivrednu mehanizaciju ;na CNC mašinama.

Ta kompanija precizne mehanike je sa Gradom Zrenjaninom, Tehničkim fakultetom “Mihajlo Pupin” i preduzećem “Penfarm” u novembru potpisala ugovor o saradnji, investiranju i zakupu poslovnog prostora.

I.M.S. je šesta italijanska kompanija koja posluje u Zrenjaninu, a ta investicija je specifična jer je proizvodnju pokrenula u novoj poslovnoj hali druge firme, koja taj prostor nikada nije privela nameni.

Izvor: Beta

Foto: YouTube

Komentari 1

  1. Baki 55

    Idi begaj! Sa sedam (7) u naredne dve godine će porasti na 57radnika! Gigant.