Izidžet odustao od Alitalije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Budućnost Alitalije je postala još neizvesnija budući da se britanski Izidžet povukao iz pregovora za spasavanje italijanske avio-kompanije.

Izidžet je odluku o povlačenju iz procesa pregovora doneo nakon razgovora sa italijanskim državnim železničkim operaterom Ferovije delo Stato i američkom avio-kompanijom Delta erlajnsom, prenosi Rojters.

Izidžet je ranije u više navrata iskazao interesovanje za određene aktive Alitalije.

Alitalija je 2017. godine stavljena pod specijalan nadzor, nakon što su radnici odbacili poslednji u nizu plan za spasavanje kompanije, ostavljajući vladu ponovo u poziciji da traži kupca koji bi spasao posrnulu avio-kompaniju.

Državna kompanija Ferovije delo Stato sada se trka sa vremenom kako bi do kraja meseca ispunila rok koji je utvrdila italijanska vlada za predstavljanje plana za spasavanje Alitalije. Železnički operater je sa Izidžetom i Deltom pregovarao o mogućem dogovoru.

Bez učešća jednog industrijskog partnera, Alitalija bi se uskoro mogla naći u nevolji, jer ni Ferovije ni država Italija nemaju mogućnosti da vode avio-kampaniju, navodi britanska agencija pozivajući se na izjavu jednog neimenovanog izvora upoznatog sa situacijom.

Izvor: Blic, Tanjug

Foto: Pixabay