Iznenađenje na Forbsovoj listi? Deseta teniserka sveta pretekla i Šarapovu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Japanska teniserka Naomi Osaka preuzela je titulu najbolje plaćene sportistkinje na svetu od Amerikanke Serene Vilijams, tvrdi američki magazin Forbs.

Kako navodi ugledni poslovni magazin, pobednica US Opena 2018. i Australian Opena 2019. prošle godine je zaradila 37,4 miliona američkih dolara od turnirskih nagrada i od sponzora.

To je rekordna zarada za jednu sportistkinju, a dosadašnju rekorderku, bivšu rusku tenisku zvezdu Mariju Šarapovu, Osaka je nadmašila za skoro pet miliona dolara. U svojoj rekordnoj godini (2015.) Šarapova je zaradila 29,7 miliona dolara.

Teniserke su od 1990. uvek na vrhu Forbsove liste, a od 2004. su se na mestu najbogatije smenjivale Serena Vilijams i Šarapova.

Japanka je svojim teniskim stilom i rezultatima krajem 2018. i početkom 2019. meteorski uzletela na listi najbolje plaćenih.

Trenutno je 10. teniserka na WTA listi, ali to nije smetnja za 15 kompanija koje sponzorišu 22-godišnju igračicu. Osaka je dete iz mešovitog braka. Majka joj je Japanka a otac haićansko-američkog porekla. Trenira i živi na Floridi.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay