• English
X

Poslovne vesti

Izvršitelji “iskoristili” protest radnika Goše

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Dok su radnici Goše protestovali ispred Vlade Srbije tražeći neisplaćene zarade, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica, sudski izvršitelji su plenili imovinu fabrike iz Smederevske Palanke.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić rekao je da su sudski izvršitelji ušli u fabriku u pratnji policije.

Dok smo mi bili u Beogradu, u fabriku su ušli sudski izvršitelji i policija, obijali su magacine, popisivali materijal i mašine, a pojedini ljudi su brenerima sekli obrtna postolja i odnosili ih kao staro gvožđe, rekao je Vujičić za FoNet, dodajući da je policija to mirno gledala.

On je podsetio da pre dve nedelje radnici nisu dozvolili izvršiteljima da plene fabričku imovinu, ali da u utorak nije imao ko da je brani.

Stekli smo utisak da pojedini radnici i rukovodstvo fabrike i ne žele da ona počne da radi. Možda je i bolje da odemo u stečaj jer ćemo tada dobiti po devet zarada i primaćemo godinu dana platu na birou rada. Bolje i to, nego da radimo, a da ne primamo ništa, rekao je Vujičić.

On je naglasio da radnici i pored svega ne odustaju od svojih zahteva i najavio da će od četvrtka početi svakodnevne šetnje gradskim ulicama i protesti ispred zgrade opštine.

Prema njegovim rečima, većina radnika Goše je u veoma teškom položaju, bez novca, sa velikim dugovanjima za komunalije i rate kredita. Većina porodica živi od penzija naših roditelja ili sezonski radi na berbi voća. Takvo stanje je nepodnošljivo, kazao je Vujičić.

On je odbacio tvrdnje pojedinih ministara da je njihov protest ispolitizovan, ali je dodao da će radnici i njihove porodice “dobro razmisliti za koga će glasati na sledećim izborima”.

Tada ćemo se baviti politikom i na izborima kazniti ljude koji su nas doveli u ovakvu situaciju i pretvorili nas u socijalne slučajeve, poručio je Vujičić.

Povezane vesti

Izvor: Danas, FoNet

Foto: screenshot