Izvršitelji prodaju zgradu škole

PinterestFacebookTwitterShare

Komora izvršitelja Srbije objavila oglas o javnoj prodaji Železničko-tehničke škole, a za informaciju da je javna prodaja zakazana za sredu, zaposleni u školi saznali u nedelju.

Sindikati su oštro reagovali i u pismu upućenom ministru prosvete pitaju da li će zaposleni, zajedno sa učenicima, biti podstanari po beogradskim školama koje imaju slobodnog prostora.

„Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) uputila je otvoreno pismo ministru prosvete Mladenu Šarčeviću u kojem ga upozorava da je Komora izvršitelja Srbije objavila oglas o javnoj prodaji Železničko-tehničke škole u Beogradu.

„Nemamo nameru da ulazimo u problematiku zašto se zgrada Železničko-tehničke škole u Beogradu i dalje vodi kao vlasništvo Železnica Srbije i zašto nadležni nisu preduzeli potrebne radnje da se to promeni, jer ćete ih to pitati vi.

Nas i 75 zaposlenih u Železničko-tehničkoj školi interesuje ako zgrada škole bude prodata, gde će se potom odvijati nastava? Da li će zaposleni, zajedno sa učenicima, biti podstanari po beogradskim školama koje imaju slobodnog prostora“, navodi se u otvorenom pismu upućenom ministru prosvete.

Javna prodaja zakazana je za sredu 24. januar.

Izvor: RTS, Blic