Jaguar zaustavlja proizvodnju na dve nedelje zbog pada prodaje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Britanski proizvođač automobila Jaguar Land Rover (JLR) objavio je da će obustaviti proizvodnju u pogonu u Solihullu, na dve nedelje zbog slabe prodaje na međunarodnim tržištima.

Cilj te dvonedeljne obustave proizvodnje u pogonu u blizini Birmingema je da „prilagode ponudu kako bi odražavala fluktuiranje potražnje na globalnom nivou“, navedeno je u saopštenju.

Vlasnik Jaguara je “Tata Group” čije je sedište u Indiji.

Svih devet hiljada radnika fabrike u Solihullu dobiće platu u periodu suspenzije, koja neće uticati na postojeće narudžbine klijenata, dodaju.

Iz sindikata Unite, koji predstavlja mnoge radnike Jaguara, navode da je odluka doneta zato što je „budućnost britanske automobilske industrije pogodila trostruka nevolja – neizvesnost u vezi sa Bregzitom, pometnja u Vladi u vezi sa dizelašima i slaba podrška ministara električnim automobilima“.

Objava o obustavi proizvodnje nadovezala se na uvođenje trodnevne radne nedelje za dve hiljade zaposlenih u drugoj Jaguarovoj fabrici i na objavu iz aprila o otpuštanju hiljadu radnika u regiji West Midlands.

Iz Jaguara su saopštili da su u septembru prodali ukupno 57.114 automobila što je 12,3 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Izvor: Seebiz

Foto: Beta

Piše: T. K.