Jedan od najvažnijih ciljeva proizvođača piva je edukacija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Proizvođači piva – članovi Udruženja, imaju snažnu samoregulativu i stroge propise i pravila, čak i više nego što i sam zakon nalaže. Samim tim, jedan od najvažnijih ciljeva članica Udruženja jeste da edukujemo i propagiramo odgovornu i umerenu konzumaciju piva, rekao je Vladimir Novaković, predsednik Upravnog odbora Udruženja pivara Srbije, na susretu sa medijima juče u Beogradu.

On je rekao i da je cilj Udruženja da se kroz kontinuiranu saradnju sa državom i partnerima stvori održiva i predvidiva ekonomska klima za rast i razvoj pivarske industrije, kako bismo ostvarili svoje pune potencijale i dali još veći doprinos razvoju srpske ekonomije.

Rebeka Božović, izvršna menadžerka Udruženja pivara Srbije rekla je da je poseban fokus aktivnosti Udruženja u ovoj godini  kampanja o odgovornoj konzumaciji piva, koja će biti pokrenuta 4. avgusta na Svetski dan piva i u saradnji sa partnerima realizovati do kraja septembra.

Udruženje pivara Srbije je krovna strukovna organizacija, okuplja najveće proizvođače piva i slada u Srbiji, koji zajedno čine 98% domaćeg tržišta. Pivarska industrija u našoj zemlji bitno utiče na ekonomiju i doprinosi budžetu Srbije sa 3,3% na godišnjem nivou, rečeno je na ovom susretu.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo