Jedna od najvećih KOMPANIJA ulaže čak 700 MIL. USD za prekvalifikaciju radnika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay, ilustracija

Amazon planira da uloži više od 700 miliona dolara za prekvalifikaciju radnika širom SAD-a kako bi im omogućio da se prebace na kvalifikovane tehničke i netehničke pozicije u Amazonovim kancelarijama, tehnološkim habovima, maloprodajnim objektima i transportnoj mreži.

Cilj kompanije je da stručno usavrši 100.000 svojih zaposlenih u SAD-u, odnosno svakog trećeg zaposlenog, za deficitarne poslove do 2025. godine i to za poslove kao što su stručnjak za mapiranje podataka, data scientist, poslovni analitičar, koordinator za logistiku, stručnjak za transport…

Na osnovu pregleda radne snage i zapošljavanja u SAD-u, ovo su najtraženija radna mesta visokokvalifikovanih radnika u proteklih pet godina. Očekuje se da će ove godine radna snaga Amazona dosegnuti 300.000 zaposlenih u SAD i 630.000 zaposlenih širom svijeta.

Investicija za prekvalifikaciju po radniku je oko 7.000 dolara tako da je ovo jedan je od najvećih korporativnih programa prekvalifikacije do danas. Sredstva će se raspodeliti kroz niz programa, uključujući i postojeće programe i nove inicijative. Takođe će se fokusirati na obuku ljudi kako sa postojećom tehničkom pozadinom, tako i bez nje.

Ulaganje prati Amazonovo povećanje minimalne zarade na 15 dolara za sve zaposlene u SAD-u prošle godine, nakon što je kompanija više puta napadnuta zbog načina na koji su tretirani i plaćeni njeni radnici.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay, ilustracija