JEFTINI STANOVI: Posle bezbednjaka, slede umetnici, naučnici…

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

U toku su završne pripreme za početak gradnje jeftinih stanova za pripadnike MUP i Vojske, rekla je ministarka Zorana Mihajlović i najavila da će se Leks specijalis naći u Skupštini u martu.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za RTS da će se jeftini stanovi graditi u šest gradova u Srbiji od Novog Sada do Vranja.

Prema njenim rečima, sve lokacije su spremne, ali i dalje se ne zna tačno da li će gradnja početi u martu, aprilu ili maju.

„Nije u pitanju samo ovih šest gradova, ove godine možemo da počnemo sa izgradnjom 7.500 jeftinih stanova za pripadnike MUP i Vojske, jer su potrebe i mnogo veće“, navela je ministarka.

Mihajlovićeva je istakla da je sve pripremljeno za Leks specijalis koji treba da pomogne da se lakše prođe kroz sve zakone, i da se projekat brzo završi.

„Leks specijalis će, pored ostalog, obuhvatati maksimalnu cenu stanova, model finansiranja i koji su ti pripadnici MUP i Vojske koji mogu da kupuju stanove“, rekla je ministarka, ističući da će se Leks specijalis naći u Skupštini u martu.

Kako je naglasila, zakon će precizirati maksimalnu cenu, tako da neće dolaziti do povećanja cene stanova, biće sve po standardima i sve će biti domaće proizvodnje.

Mihajlovićeva je dodala da je izgradnja ovih stanova samo prva faza, u kojoj će se isprobati kako sve funkcioniše, a da je osnovna ideja da se takvi stanovi grade i za umetnike, naučnike…

Izvor: RTS

Foto: screenshot

Komentari 1

  1. Radovan

    Za sirotinju nema nista