Jelena Trivan na čelu UO Filmskog centra Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Direktorka “Službenog glasnika” Jelena Trivan imenovana je za novu predsednicu Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, navodi se na sajtu Filmskog centra.

Odluku o imenovanju 14. juna potpisala je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Pored nje izabrani su i novi članovi Upravnog odbora pravnica Sandra Petrović, politikolog Aleksandar Erdeljanović, grafička dizajnerka Jelena Bajić Jočić, glumac Vladan Živković, reditelj Aleksandar Vonić, pravnik Nebojša Garić i Miroljub Stojanović i Anđelija Andrić, koji su zaposleni u Filmskom centru Srbije.

Oni su izabrani jer je istekao mandat starom sazivu Upravnog odbora.

Na sajtu Filmskog centra Srbije piše da je to ustanova kulture koja obavlja stručne poslove u oblasti kinematografije. Osnivač јe Republika Srbiјa, a osnivačka prava u njeno ime Republike obavlja Vlada.

Odlukom Vlade Republike Srbije 2013. godine Filmski centar Srbije je dobio status ustanove kulture od nacionalnog značaja.

Filmskim centrom Srbije upravlja Upravni odbor sastavljen od devet članova koje imenuje Vlada Srbije, na predlog ministra kulture. Centrom rukovodi direktor koga imenuje Vlada na osnovu predloga Upravnog odbora i konkursa, a na predlog ministra kulture.

Izvor: Beta

Foto: Beta