• English
X

Poslovne vesti, Vesti dana

Jelka pod istragom (FOTO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Više javno tužilaštvo postupa u vezi sa spornim javnim nabavkama u Beogradu, koje su povezane s kompanijom Kip Lajt, uključujući i spornu nabavku novogodišnje jelke od 83.000 evra.

“Više tužilaštvo prikuplja potrebna obaveštenja u vezi s tom kompanijom koja se odnose na sve sporno o čemu se pisalo”, rečeno je u Višem tužilaštvu za Insajder.

Novogodišnja jelka od 83.000 evra postavljena je tri dana pre nego što je grad Beograd dodelio ugovor o nabavci jelke firmi Kip Lajt, kao najboljem ponuđaču.

Grb Beograda na vrhu sporne jelke (foto: screenshot)

Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija rekao je za Insajder, da je u ovom slučaju jasno kao dan da je tender namešten.

“To što su oni uradili je protivzakonito jer Zakon o javnim nabavkama jednostavno ne daje takvu mogućnost. To govori da su se oni sve dogovorili i završili pre nego što je nabavka sprovedena”, kazao je Dobrašinović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prvo je rekao da je iznenađen iznosom, ali je potom priznao da je taj iznos naveden u predlogu budžeta i poručio da će ugovor sa firmom Kip Lajt biti raskinut.

Nakon toga kompanija koja je trebalo da zaradi na nabavci jelke saopštila je da je spremna da sporazumno raskine ugovor sa Gradom Beogradom o nabavci novogodišnje jelke i da je pokloni Beograđanima.

Grad Beograd od firme Kip Lajt godinama unazad kupuje prazničnu rasvetu.

Povezane vesti

Izvor: Danas

Foto: Pixabay