Jorgić: 100 evra svakom građaninu – korumpiranje biračkog tela

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Finansijski stručnjak Branislav Jorgić ocenio je da je mera po kojoj će država isplatiti po 100 evra svakom punoletnom građaninu bespotrebna i predstavlja korumpiranje biračkog tela u izbornoj godini.

“Linearna pomoć svakom punoletnom građaninu je bespotrebna i praktično predstavlja korumpiranje biračkog tela u izbornoj godini. To nije iskrena mera već je pre namenjena pridobijanju simpatija biračkog tela”, rekao je Jorgić za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Dodao je da ne veruje u teoriju “novca iz helikoptera”, jer kako je objasnio “nema novca koji pada s neba”.

Jorgić je rekao da je trebalo da se tih 100 evra daje selektivno, odnosno građanima koji su na egzistencijalnom minimumu, to jest onima koji primaju minimalac, socijalnu pomoć i slično.

Ovakav potez još ranije je kritikovao i profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić.

Prema njegovoj oceni, odluka da se svim punoletnim građanima isplati po 100 evra je fiskalno neodgovorna i nepravična.

“Umesto toga bilo bi adekvatnije da se isplati dodatna jednokratna pomoć socijalno ugroženim građanima“, rekao je ranije Arsić.

Izvor: Beta, BIZLife

Foto: Pixabay

Komentari 3

 1. Dragana N

  Potpuno se slazem da ove pare treba dati samo socijalno ugrozenim kategorijama stanovnistva, ili izgraditi vrtice, ili dati za bolesnu decu. Licno se lose osecam zbog izjave da cemo svi linearno dobiti pi 100 evra.

 2. Vlajko

  @Dragana N
  Jedina svrha obe najave je propagandna. Tako male količine novca koje će biti plasirane najmanje za 3.5 meseci, treba usmeriti na one koji i ovako nemaju da prežive. Sve ostalo je sramotno! Ali brod ludaka i dalje plovi…

 3. Tihomir

  Ovde je sve stvar principijalnosti. Može ova vlada i da donira i po 10.000 €, svakom punoletnom građaninu, ja bih i dalje, radije odsekao ruku, nego li zaokružio Sns na izbornom listiću.