Još jedan fudbaler osuđen zbog utaje, ali neće iza rešetaka

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Novi fudbaler Mančester Junajteda, čileanski napadač Aleksis Sančez osuđen je zbog utaje poreza u Španiji na 16-mesečnu zatvorsku kaznu, koju ipak neće služiti iza rešetaka, pošto je za to potrebno da sudska sankcija bude bar u trajanju od dve godine.

Nekadašnji ofanzivac Arsenala, koji je u zimskom prelaznom roku došao na „Old Traford“ nagodio se sa španskim tužilaštvom i priznao utaju poreza u iznosu od milion evra, zbog čega je i dobio kaznu koja ne podleže slanju u zatvor.

Sančez je optužen za utaju poreza na ime autorskih prava na svoj lik, a sve u periodu dok je nosio dres Barselone, odnosno 2012. i 2013. godine.

29-godišnji Čileanac je u potpunosti prihvatio krivicu za neprijavljivanje poreza, a takođe je nadoknadio i sve obaveze koje su mu na teren stavljali španski poreznici.

U Španiji je u proteklom periodu pokrenuto više sudskih postupaka protiv poznatih fudbalera zbog iste povrede zakona, a među njima su i Lionel Mesi, koji je prvo osuđen na 21 mesec zatvora, a zatim novčano, kao i Havijer Maskerano, Anhel di Marija, Falkao i Kristijano Ronaldo.

Izvor: N1

Foto: Pixabay