X
  • English
X

Poslovne vesti

Još jedan grad bi da ustupi aerodrom državi

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: KRUG

Posle kraljevačkog i gradonačelnik Čačka traži pomoć države za upotrebu aerodroma u Lađevcima.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade Ani Brnabić i resornim ministrima od kojih traži da pomognu konverziju vojnog aerodroma „Morava“ u Lađevcima u mešoviti aerodrom.

Todorović je u pismu naveo da bi aerodrom u Lađevcima, koji se nalazi u blizini Čačka, bio od velike koristi za građane i privrednike tog grada, da bi se povećala konkurentnost čačanskih poljoprivrednih proizvoda na zahtevnim tržištima Zapadne Evrope, Rusije i Bliskog istoka i povećao turizam.

On je dodao da bi se konverzijom vojnog aerodroma u Lađevcima u civilni značajno popravio privredni ambijent, standard Čačana, a u isto vreme bi se povećala i borbena gotovost Vojske Srbije.

„Naša potreba je da Srbija bude titular aerodroma ‘Morava’, jer je to jedino održivo i dugoročno rešenje. Grad Čačak nije u mogućnosti da samostalno finansira aktivnosti privođenja nameni tog aerodoroma“, navodi se u pismu gradonačelnika Čačka.

Mesto Lađevci u kome je vojni aerodrom „Morava“ nalazi se između Čačka i Kraljeva.

Povezane vesti


Ministarka građevine Zorana Mihajlović je prilikom posete Čačku u utorak najavila da ćе vojni aеrodrom „Morava“ u Lađеvcima u narеdnih nеkoliko mеsеci postati mеšoviti.

Ona nije mogla da kaže kada će aerodrom u Lađevcima početi da radi.

Izvor: Beta

Foto: KRUG