Još jedan od top tri restorana sa Forbsove liste stiže u Srbiju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Od uvođenja celodnevnog doručka, „čistije“ hrane, dostave na željenu adresu, restorani rade sve da se prilagode novim potrebama potrošača. Neke od njih je takav način rada doveo na vrh finansijske lestvice u svetu lanaca restorana hrane.

Prema Forbsovoj listi „Global 2.000“, godišnjoj listi najvećih svetskih kompanija rangiranih prema veličini prihoda, profita, imovine i tržišne cene, „Mekdonalds“, „Starbaks“ i „Burger king“, vlasnik „Restaurant Brands International“ su tri najveća restorana u svetu.

Sve tri kompanije su, kako ističu, „agresivne“ u svojim investicijama za budućnost.

Na 370. mestu na Forbsovoj listi već drugu godinu za redom je „Starbaks“, kompanija za kafu, koja će uskoro otvoriti svoje prodavnice i u Srbiji. Mekdonalds smo uveliko isprobali, a Burger king se još ne pominje.

Za godinu dana, do 11. maja, po pisanju Forbsa, „Starbaks“ je zabeležio 23 milijarde dolara prodaje, 4,3 milijarde dolara u profitu i 79 milijardi dolara u tržišnoj vrednosti.

„Starbaks“ je proširio svoje ponude za kafu novim „plavim pečenjem“ i opcijama sa elegantnim pržionicama.

Svih devet restorana koji se nalaze na Forbsovoj listi ukupno su za godinu dana imali 121 milijardi dolara prodaje, 16 milijardi dolara u profitu, a predstavljaju 340 milijardi dolara tržišne vrednosti.

Izvor: Forbes

Foto: Youtube