Još jedna aviokompanija bogato ČASTILA zaposlene

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Uprkos teškoj poslovnoj godini američka aviokompanija Sautvest Erlajns (Southwest Airlines) svoje zaposlene je nagradila bonusom od neverovatnih 667 miliona dolara.

Tako je čak 60.000 zaposlenih na svoj račun primilo dodatnih 11.000 dolara. Preciznije, isplaćeni iznos ekvivalent je 12,2 posto godišnje plate u kompaniji.

Naši zaposleni su ostvarili sjajne rezultate uprkos svim izazovima u 2019. godini. Čast nam je i zadovoljstvo da nagradimo njihov trud i uspeh. Oni su taj novac i zaradili – istakao je , izvršni direktor Sautvesta Geri Keli.

Iako su ovakvi vrtoglavi iznosi za mnoge nepojmljivi, ova američka kompanija nije rekorder u isplati bonusa radnicima u ovom sektoru.

Vodeće mesto i dalje drži Delta Air Lines koji zapošljava oko 90.000 ljudi. Samo ove godine kompanija je ispatila oko 1,6 milijardi dolara. To je ujedno bila i šesta godina za redom da je kompanija za nagrađivanje zaposlenih izdvojila više od milijardu dolara, piše CNN.

Kompanija deli profit sa radnicima: Zaposlenima REKORDAN bonus od 1,6 MILIJARDI USD


Što se tiče ostalih poznatih svetskih giganata, sličnu praksu još od 2015. godine primenjuju i neki od vodećih imena autoindustrije, poput Dženeral Motorsa, Forda i Fijat Krajslera. Ovi poslodavci su putem bonusa svojim radnicima isplatili čak šest mesečnih plata, odnosno ukupno nešto više od pet milijardi dolara.

Izvor: Novac.hr

Foto: Pixabay