Još nema dokumenta za radnike niškog aerodroma

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Konstantin veliki

Ni 12 dana nakon što je resorna Vladina komisija, prema izjavama iz Vlade, dala saglasnost na produženje ugovora o radu za 36 radnika niškog aerodroma zaposlenih na određeno vreme, taj dokument nije stigao, saznaje Danas na ovom aerodromu.

List Danas je više puta izvestio da saglasnost nadležne Vladine komisije nije stigla, iako je aerodrom 30. marta uputio takav zahtev Gradu, kao svom osnivaču, a Grad ga prosledio komisiji.

Grupi od 35 radnika, za koje je aerodrom tražio saglasnost, radni odnos je istekao 30. aprila, tako da su oni tada dobili otkaz, a od 1. maja zaposleni su preko Agencije koja ima ugovor sa aerodromom. Preko Agencije mogu raditi najduže 20 dana.

Vlada Srbije je nakon pisanja dela medija o ovom slučaju saopštila da je Komisija dala saglasnost na produženje ugovora o radu za 36 radnika niškog aerodroma – jednog više od broja koji je aerodrom tražio, na sednici održanoj 27. aprila.

Zaključak komisije o davanju saglasnosti nije objavljen na internet stranici Vlade, što nalaže odgovarajuća Uredba Vlade, upozorila je Inicijativa „Ne damo niški aerodrom“.

Gradsko veće Niša je pre dva dana odlučilo da odobri zapošljavanje „za stalno“ 30 od 35 „spornih“ radnika, tako da će Grad zatražiti od nadležne Vladine komisije da oni budu zaposleni na taj način.

Preostalih pet radnika biće zaposleno na određeno vreme. Ukoliko Vlada da takvu saglasnost za 30 radnika, broj stalno zaposlenih na niškom aerodromu povećaće se sa 90 na 120, koliko je, inače, predviđeno odlukom Skupštine grada iz decembra prošle godine.

Izvor: Danas

Foto: Konstantin veliki