JUČE u štrajku, DANAS im već obećali povišicu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Zaposlenima u Pošti Srbije biće uvećane zarade u 2020. godini, a posebna pažnja biće posvećena unapređenju materijalne sigurnosti zaposlenih sa najnižim primanjima.

To je usaglašeno je na sastanku potpredsednika Vlade Srbije Nebojše Stefanovića i vršioca dužnosti direktora Pošte Mire Petrović.

Kako je saopštila Pošta Srbije, planirano je uvećanje mase zarada za zaposlene za 10 odsto u 2020. godini, kao i isplata zarade iz dobiti iz 2019. godine u martu iduće godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja za 2019. godinu.

Kako je obrazloženo, planirano povećanje zarada u svemu je usklađeno sa finansijskim mogućnostima preduzeća u ovom trenutku i održivim poslovanjem.

Januarska plata će biti znatno uvećana, čime će se približiti republičkom proseku.

Delovi dobiti iz 2017. i dobiti iz 2018, isplaćivane su u aprilu i u septembru u ukupnom neto iznosu od oko jedne milijarde dinara, odnosno u bruto iznosu 1,6 milijardi dinara, navodi se u saopštenju Pošte.

Takođe, u julu je isplaćena solidarna pomoć za 13.540 zaposlenih, čija je osnovna zarada niža od 50.000 dinara, u ukupnom neto iznosu od 270,8 miliona dinara.

“Sve isplate su iz sopstvenih sredstava preduzeća u skladu sa održivim poslovanjem, a istim principom se rukovodilo kod opredeljenja uvećanja mase zarada u 2020. godini”, navala je Pošta Srbije u saopštenju.

Radnici Pošte Srbije u nekoliko gradova su u utorak stupili štrajk jer su nezadovoljni primanjima.

Izvor: Beta

Foto: Beta

Komentari 2

  1. Coa

    Obustava rada se nastavlja nema nikakvog dogovora novinari.

  2. Zoki

    Kupiće ih za kilo čvaraka #klasika