X
  • English
X

bizlife-magain-online

Poslovne vesti

Junajted grupa “prozvala” RTS oko prenosa utakmica

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Junajted grupa saopštila je da je rukovodstvu RTS “prešlo u naviku da obmanjuje građane, jer se nikako drugačije ne može tumačiti njihov odgovor grupi u kome tvrde da nisu dobili nikakvu ponudu da prenose utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu.

“Neprijatno nas je iznenadilo njihovo sinhronizovano prozivanje Junajted grupe u dogovoru sa ostalim televizijama Prva, O2 i Hepi, kada svi znaju da istina može biti samo jedna”, piše u saopštenju Junajted grupe u čijem sastavu posluju televizije Nova S i N1 kao i kablovski operater SBB.

RTS je zatražio od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da ispita “na koji način” je došlo do toga da utakmicu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za EP, “prenosi kablovska, odnosno televizija koja ne obuhvata celokupno područje Srbije”.

Povezane vesti


Navodeći da je time “značajan deo domaće javnosti lišen mogućnosti praćenja tog prenosa”, RTS je saopštio i da su se tom zahtevu priključile i televizije Prva, O2 i Hepi.

Junajted grupa je objasnila da je otkupila prava na prenos utakmica fudbalske reprezentacije Srbije i 2017. godine se obratila direktoru RTS Draganu Bujoševiću sa ponudom da otkupe pravo prenosa i utakmica kvalifikacija i Lige nacije ali on, tvrde u Junajted grupi, na sastanku sa direktorkom Dajrekt medije, preko koje je ranije kupovao utakmice Lige šampiona, nije pokazao interesovanje.

Junajted grupa je ukazala da je tu ponudu odbila i tadašnja direktorka televizije Prva i O2 Manja Grčić, a sa obrazloženjem da ima premalo utakmica za ponuđenu cenu i da im to nije isplativo, dok je ispred televizije Pink taj predlog odbio Željko Mitrović.

Junajted grupa je, kako je navedeno u saopštenju, 2017. otkupila i prava na utakmice kvalifikacija za Euro 2020 i od tada je pregovarala sa televizijama sa nacionalnim frekvencijama, o čemu poseduju i dokaze.

“Upravi RTS poručujemo da dokaze mogu da pronađu u sopstvenoj arhivi, a i neke druge televizije sa nacionalnom frekvencijom treba da pogledaju u svoje arhive gde će, crno na belo, videti da su odbile ponude da otkupe pravo na prenos fudbalskih utakmica”, poručili su iz Junajted grupe.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay