Južne: Firma koja je RUŠILA u Savamali INVESTIRA u Vranjsku banju

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Nakon višedecenijskog sudskog spora između Specijalne bolnice i Fonda PIO, nikad završeni hotel i zemljište u centru Vranjske Banje, za oko 200.000 evra kupila je beogradska firma Milenijum tim.

Ta firma je rušila objekte u Savamali kako bi raščistila teren za “Beograd na vodi” i koja je, pored brojnih unosnih državnih projekata, dobila i posao izgradnje stanova za bezbednjake na jugu Srbije, pišu Južne vesti.

Sudski spor oko hotela koji je godinama vođen između Fonda PIO kao glavnog investitora i Specijalne bolnice za rehabilitaciju, na čijem je zemljištu počela gradnja hotela, rešen je tako što je vlasništvo podeljeno na po 50 odsto, nakon čega je oglašena prodaja, a hotel i zemljište su već na prvoj licitaciji dobili novog vlasnika.

Prema uslovima kupovine, Milenijum tim je obavezan i da o svom trošku sruši hotel koji više nije bezbedan, a šta će i kada graditi novi vlasnici u centru Vranjske Banje još nije poznato, ali se spekuliše da će na tom mestu takođe biti hotel.

Pre ove kupovine, za hotel i zemljište su 2013. godine bili zainteresovani Austrijanci, ali su odustali od kupovine zbog spora između Specijalne bolnice i Fonda PIO.

Policajci su saslušavali predstavnike ove kompanije u istrazi čuvenog rušenja u Savamali, jer je jedan od svedoka rekao da su bageri koji su srušili ceo kvart došli sa njihovog gradilišta.

Kompanija je poznata i po tome što je radila gasifikaciju opština Smederevo i Grocka, dva posla koja su ukupno vredna oko 60 miliona evra, a nedavno je dobila da gradi stanove za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju za 15 miliona evra.

Osim toga, učestvovala je i u desetinama drugih poslova, a njeni prihodi iz godine u godinu skaču.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay