Kako će u ovoj godini izgledati Pančevački most? (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će Pančevački most u 2018. godini biti potpuno sređen i da će na tome zajedno raditi njeno ministarstvo, Putevi Srbije, Infrastruktura železnice Srbije i Grad Beograd.

„Pančevački most, koji je poslednji put rekonstruisan pre 10 godina, do kraja godine izgledaće potpuno drugačije, jer će Putevi Srbije obnoviti kolovoz, Infrastruktura će raditi na antikorozivnoj zaštiti i zameni pragova, a Grad Beograd na osvetljenju mosta“, rekla je ministarka posle obilaska Pančevačkog mosta sa beogradske strane.

Ona je dodala da će u narednih godinu i po dana šljunkare locirane ispod mosta biti izmeštene na nove lokacije, gde će plaćati sve dažbine gradu i državi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Kad ove šljunkare budu izmeštene četiri miliona evra od poreza, doprinosa i lučkih naknada moći će da prihoduju država i grad“, rekla je Mihajlović i podsetila da je od ukupno 52 nelegalne deponije u Beogradu polovina na opštini Palilula, a najveći broj kod Pančevačkog mosta i na Adi Huji.

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da će rekonstrukcijom Pančevačkog mosta biti odgovoreno na jedan od najvažnijih zahteva građana Palilule, koji će dobiti lepši i bezbedniji most.

„Uklanjanjem šljunkara oslobodiće se jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu, pođednako atraktivna kao Beograd na vodi, na kojoj u narednih pet do 10 godina može da se razvije novi grad“, rekao je Jovičić.

Izvor: Beta

Foto: screenshot