Kako je Džordž Kluni svoje prijatelje „napravio“ milionerima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Jedno je kupiti ortaku pivo ili častiti ga večerom, ali pozajmiti mu milion dolara? To je prava filmska priča.

Ipak, ova priča nije film, vrlo je stvarna, a u njoj glavnu ulogu, kao iskusni šmeker, igra Džordž Kluni. Rande Gerber, koji je sa njim osnovao kompaniju „Casamigos tequila“, rekao je da je glumac čak 14 svojih bliskih prijatelja „napravio“ milionerima u 2013. godini.

Gerber je takođe rekao da je Kluni (čija je „vrednost“ procenjena na 500 miliona dolara), dao  novac svojim najbliskijim prijateljima na večeri u njegovoj kući. Bilo je to 27. septembra 2013. godine. Kluni je dao svakom prijatelju lepo dizajniran kofer u kome je bilo milion dolara u apoenima od po 20 dolara.

„Znam da smo svi prolazili kroz teška vremena, a neki od vas i dalje prolaze kroz to,“ Gerber je citirao Klunija. „Ne morate da brinete o deci, ne morate da brinete o, recimo, školovanju, ne morate da brinete o otplaćivanju kredita.“

Nisu svi njegovi prijatelji bili bogati, ali od tog trenutka, nisu više morali da brinu o nekim važnim životnim stvarima.

Ta grupa prijatelja, nazvana „Momci“, pomogla je Kluniju kada je tek došao u Holivud. Kod njih je spavao na kauču, pomagali su mu da krpi kraj s krajem. „Došao sam u Los Anđeles, spavao sam na vašim kaučima… Imam sreće da vas sve poznajem, i danas ne bih bio ovde gde sam da nije bilo vas. Zato mi je veoma važno, dok smo svi ovde zajedno, da mogu da vam sve to vratim. I molim vas da svi otvorite svoje kofere.“

Treba li reći da su njegovi prijatelji bili u šoku. „Svi smo gledali i pitali se – Šta je sad ovo?!“ priča Gerber. Osim ovog velikog dara, Kluni je platio svojim prijateljima poreze za celu godinu.

Gerber (koji je inače bogat) pokušao je da odbije novac, ali je Kluni je insistirao. Njegov milion je doniran u humanitarne svrhe.

Zanimljivo je kako je Gerber protumačio celu situaciju, a to je da je Kluni nagrađen za svoj neverovatan poklon. „To je bilo 27. septembra 2013. godine. Sledeće godine u isto vreme, 27. septembra 2014. godine, on se venčao sa Amal. To je primer dobre karme,“ zaključuje.

Inače, oskarovac Džordž Kluni je u jednom intervjuu ove godine rekao da mu Holivud više nije prioritet i da će napraviti pauzu od glume, mada je ostavio mogućnost da se vrati pod pravim uslovima. Kaže da ga politika veoma privlači, ali da, za sada, ne planira da ulazi u te vode.

„Slučajan“ biznis od milijardu dolara

U junu ove godine odjeknula je vest da je Džordž Kluni prodao svoju kompaniju za proizvodnju alkoholnog pića tekile za milijardu dolara. Kluni je suosnivač firme Casamigos, a prodao ju je lancu Diageo.

On je firmu osnovao sa prijateljem Rande Gerberom 2013.godine i to sasvim slučajno. Oni su jedan pored drugog gradili svoje kuće za odmor u meksičkom Kabo San Lukasu i tom prilikom provodeći vreme zajedno pili i mnogo tekile. Tada su odlučili da naprave svoju tekilu, koja će za njih biti idealna.

Gerber je u jednom intervjuu otkrio ključ uspeha: „Fokusirali smo se na ono što je u boci, a ne na bocu i na njen izgled. Naša boca je jeftina, ali je zato unutra tekila vrhunskog kvaliteta.“

Izvor: BIZLife magazin

Foto: Promo