Karić bez nacionalne frekvencije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da će se za dodelu nacionalne frekvencije na sledećoj sednici Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) odlučivati između televizija Studio B iz Beograda i Kopernikus iz Niša.

Na konkurs za dodelu nacionalne frekvencije prijavile su se četiri televizije, osim navedenih i RTV BK Telekom i LTR mediji i komunikacija iz Begrada, koje više nisu kandidati.

Kako je UNS potvrdio, glavni i odgovorni urednik BK TV Miodrag Popov, četvorica zaposlenih te televizije koji su bili uključeni u projekat za dobijanje nacionalne frekvencije dobili su otkaz, pa je tako ta televizija „praktično izbačena iz igre“.

Prema Pravilniku REM, za izdavanje dozvola za ispunjenje minimalnih kadrovskih uslova za pružanje televizijskog emitovanja potrebno je 15 lica koja učestvuju u stvaranju programa, a BK televizija ne ispunjava taj uslov.

Iako je trebalo da odluka o dodeli frekvencije bude doneta u roku od 60 dana od objavljivanja liste podnetih prijava, REM još nije odlučio o tome, jer kako su naveli „zbog bolesti članova nije imao kvorum za donošenje odluke“, ali da će biti na dnevnom redu sledeće sednice.

„Na dnevnom redu naredne redovne sednice Saveta biće i tačka Donošenje odluke o izdavanju dozvola na osnovu Javnog konkursa za izdavanje dozvole za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja i medijske usluge radija putem terestričkog digitalnog odnosno analognog prenosa“, navode u REM i dodaju da će odluka biti objavljena „u skladu sa zakonskom procedurom odmah po njenom donošenju“.

Izvor: Mondo

Foto: Pixabay