Katalog radnih mesta u javnim službama

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Vlada Srbije

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o katalogu radnih mesta u javnim službama i drugim javnim organizacijama.

Usvajanjem Uredbe preciznije se uređuje sistematizacija radnih mesta u javnim službama, što će uticati na efikasnost i pravedniju raspodelu plata i primanja u javnim službama.

Kako je saopšteno, rad na Uredbi i usaglašavanje radnih mesta trajali su više od dve godine, kroz transparentan proces javnih konsultacija.

Vlada osniva Kancelariju za IT i e-upravu

Vlada je odlučila da osnuje Kancelariju za informacione tehnologije i elektronsku upravu čiji će zadatak biti da konsoliduje državne IT resurse, obezbedi povezivanje različitih informacionih sistema i bude snažna podrška i osnova razvoja elektronske uprave Republike Srbije.

Digitalizacija državne uprave i pružanje usluga građanima koji će ih koristiti na jednostavan i brz način jedan je od mojih prioriteta, poručila je premijerka Ana Brnabić, nakon što je Vlada Srbije odlučila da osnuje Kancelariju za IT i elektronsku upravu.

Brnabićeva je, kako je saopšteno, istakla da je elektronska uprava jedan od glavnih pokretača unapređenja kvaliteta, efikasnosti, ekonomičnosti i transparentnosti javne uprave.

Ta kancelarija će biti pozicionirana kao centralna funkcija u Vladi koja će direktno odgovarati premijerki.

Za početak rada Kancelarije nisu potrebna dodatna sredstva iz budžeta Republike Srbije, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Izvor: RTS, Agencije

Foto: Vlada Srbije