Kineski Hainan u septembru sleće u Beograd

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: HainanAirlines

Prvi let Hainan erlajnsa iz Pekinga, preko Praga, u Beograd stiže za tri meseca, tačnije 15. septembra, a u planu je da povezuje glavne gradove Srbije i Kine dva puta nedeljno.

Kineski prevoznik Hainan erlajns čeka dozvole za let od Praga do Beograda da bi počeo i da prodaje karte, saznaje portal Eks-ju aviješn. Kako je Novostima potvrđeno, kineska avio-kompanija planira da povezuje glavne gradove Srbije i Kine dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Let sa oznakom HU7937 na beogradski aerodrom Nikola Tesla sleteće u 9.20, a posle nepuna dva sata krenuće nazad.

Prema zahtevu koji je kineski prevoznik podneo kineskom direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, do Beograda će leteti Erbas A330-200/-300. U njemu je ukupno 292 mesta i to 260 sedišta u ekonomskoj i 32 mesta u biznis klasi.

Kineska avio-kompanija je, međutim, ostavila mogućnost da po potrebi u saobraćaj na ovoj ruti vine i Boing 787 drimlajner. Hainan erlajns ima dozvolu i da, ukoliko želi, uspostavi treću liniju nedeljno na relaciji Peking – Beograd, preko Praga.

Srbija već neko vreme iščekuje direktnu vezu sa kineskom prestonicom. Let preko Praga bi trebalo da bude prelazno rešenje. Ova kompanija, trenutno, do češkog glavnog grada leti nešto više od 10 sati. Putnici za Beograd će leteti još nešto manje od dva sata.

HNA grupa je nekoliko godina pregovarala oko uspostavljanja letova iz Kine do Hrvatske. Srbija je, međutim, prva ukinula vize za kineske državljanje, pa je dolazak u naš glavni grad znatno jednostavniji.

Hainan erlajns posluje 23 godine i dosad je tri puta svrstan u deset najbezbednijih avio-kompanija na svetu po oceni JACDEC.

Izvor: Novosti

Foto: HainanAirlines