Kineski telefon dogodine prvi na svetskom tržištu?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Najveći proizvođač telefona iz Kine objavio je planove da postane broj jedan na svetskom tržištu već do kraja 2019. godine.

Epl je “pao” u drugom tromesečju 2018. godine, jer je Huavej značajno unapredio prodaju svojih modela i sad je drugi najveći proizvođač telefona na svetu.

U prvoj polovini je prodao preko 95 miliona telefona, a prvobitan plan je bio da se proda ukupno 180 miliona telefona za celu godinu. S obzirom na to da stiže Mate 20/Mate 20 Pro model i sledi deo godine kad se prodaje najviše telefona, Huavej je podigao prognozu na najmanje 200 miliona prodatih telefona u 2018. godini.

To je i dalje manje nego što Samsung prodaje godišnje, ali kompanija je sebi postavila ambiciozan cilj – da pretekne južnokorejskog giganta do kraja 2019. godine.

Huavej to namerava da ostvari daljom dobrom prodajom Y, P i Mate serije, ali i dolaskom drugih serija, kakve su eventualno savitljivi telefon, ali i prvi 5G telefoni, koje kineska kompanija planira za početak 2019. godine.

Tokom prve polovine 2018. godine Huavej je bio najpopularniji proizvođač u Kini i jedini koji je ostvario rast od skoro 30 odsto, a prodaja u Evropi je porasla za čak 73 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Huavej sve ovo ostvaruje bez najvećeg svetskog tržišta pametnih telefona – američkog, gde je gotovo, pa zabranjena prodaja Huawei telefona.

Izvor: Mondo

Foto: screenshot