Kinezi bi da prave industrijski park u Ćupriji

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Opština Ćuprija i kineska grupa ,,Bluskaj“ potpisale su Memorandum o razumevanju, dokument o izgradnji prve faze Kineskog industrijskog parka, koji predviđa da u 2018. budu otvorene četiri fabrike, u kojima će biti zaposleno 500 ljudi, a vrednost investicije je 12 miliona evra.

Do kraja 2020. godine planirana je izgradnja 30 fabrika, vrednih 150 miliona evra, i otvaranje više od 5.000 radnih mesta. „Као što smo obećali na kraju prošle godine, 2018. započinjemo sa novom investicijom. Grupa ,,Bluskaj“ je otvorila firmu u Ćupriji i danas smo potpisali Memorandum o razumevanju koji predviđa otvaranje četiri fabrike. Reč je o prvoj fazi, a posle toga radićemo na projektu Industrijskog parka“, rekao je predsednik opštine Ninoslav Erić.

Prema njegovim rečima, prve četiri fabrike proizvodiće plastične granule i to će biti osnov za dalji razvoj Industrijskog parka i izgradnju fabrika za proizvodnju predmeta od plastike. Vođa kineske delegacije investitora Ču Gon Gua rekao je da mu je drago što su potpisali memorandum i da očekuje što bržu realizaciju investicije.

Izvor: Danas

Foto: YouTube screenshot