Kinezi ne ulažu samo u borske rudnike, nego i u turizam

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube

Kineska kompanija Ziđin, koja je preuzela upravljanje Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor, nastaviće sa realizacijom planova za razvoj turizma na Borskom jezeru, pa je najavila nova ulaganja u hotel “Jezero” i okolinu, potvrdila je danas za agenciju Beta menadžerka tog hotela Milica Milovanović.

Ona je kazala da je trenutna popunjenost kapaciteta hotela veća od 50 odsto.

“Tako će biti do maja, s tim što ćemo vikendima biti popunjeni u potpunosti budući da slede brojni seminari, tim bildinzi, kao i individualne posete”, rekla je Milovanović.

Svi kapaciteti su tokom novogodišnjih praznika bili rasprodati, a najveći broj gostiju, čak 75 odsto, činili su turisti iz Bugarske i Rumunije.

“Da držimo do kvaliteta i da smo prepoznati kao dobri domaćini, kao i da svojim sadržajima u hotelu pružamo maksimalno ugodan odmor, govori podatak da čak 60 procenta stranih tursita čine povratnici”, kazala je Milovanović.

Prema njenim rečima, u hotel koji ima četiri zvezdice, uređuje se enterijer kako bi se što spremnije dočekala letnja sezona, a u dogovoru sa novim menadzmentom.

Mnogi ljubitelji zimskih sportova u poseti su Boru zbog staza na Crnom vrhu.

Izvor: Beta

Foto: Youtube

Komentari 1

  1. "rtb bor"

    Privatizacijom RTB Bor započinje nova era rudarstva, metalurgije i turizma u Boru i okolinu. Od Sosanovih kupleraja nastаće rajska mesta turizma i povoljna turistička destinacija i zadovoljavajuće mesto za razvoj i gajenja sportskih disciplina. Još ako se uspe da se dovedu gosti iz Kine, biće pun pogodak. Vreme je da se razmisli i o ponovnom otvaranja Brestovačke banje, koja je bila popularna za vreme Miloša Obrenovića, Kneza Aleksandra Karađorđevića i Turaka. Od Sosanovog perioda ostaće samo obnovljena sirena, koja se čuje pet puta dnevno, a dokle će, zavisi od strateškog partnera. Sosanov glas i razbibrigu već utihnuli! S obzirom da je Sosan vrstan intepretator narodne melodije “Ne može mi niko ništa” moraće da je peva na novim lokacijama, kupleraji su mu oteti, pod uslovom da nije izgubio glas ptice sojke i možda uvideo da mu ipak neko može da učini nešto. Što se tiče njegovog jahanja klimoglavaca i poltrona, za vreme pevanja i zevanja, neće biti ništa, oni su promenili međuvremenu ljubimca i kupleraja.