• English
X

Poslovne vesti

Koliko će FSS zaraditi od Mundijala?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FSS

Pored zadovoljstva srpskim navijačima i ljubiteljima fudbala, direktan plasman “Orlova” na Mundijal obezbediće Fudbalskom savezu Srbije veliku finansijsku dobit.

Zvaničnih informacija o tome koliko će svaka selekcija koja se plasira na Mundijal zaraditi novca još uvek nema, ali su se inostrani mediji bavili ovim pitanjem prethodnih nedelja i došli do određenih podataka.

Za sada se sve bazira na nezvaničnim informacijama “izvora iz Ciriha”, ali su i one dovoljne da se stekne uvid u to koliko će FSS zaraditi na uspehu reprezentacije Srbije.

Procena je da će FIFA izdvojiti oko 700 miliona dolara na ime bonusa Savezima i osiguranja za fudbalere koji će učestvovati na planetarnoj smotri u Rusiji.

Sam plasman na Mundijal trebalo bi da donese FSS 2.500.000 dolara, a učešće u grupnoj fazi, bez obzira na ostvarene rezultate, dodatnih 10.000.000 dolara. Dake, zbirom dve cifre dolazi se do zarade od 12,5 miliona dolara u startu, bez TV prava, sponzorskih ugovora i ostalih prihoda.

Nakon što FIFA izađe sa zvaničnim ciframa očekuje se da FSS otkrije koliko će iznositi bonusi igračima i članovima stručnog štaba za plasman na Mundijal.

Sigurno je samo to da će kasa srpske kuće fudbala nakon planetarne smotre u Rusiji biti značajno punija, a ukoliko naš nacionalni tim uspe da dogura do završnice Mundijala suma će biti značajno veća.

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo drugi put od osamostaljenja zemlje, pošto je u ponedeljak savladala Gruziju i zauzela prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi ispred Irske i Velsa.

Izvor: Sportske.net

Foto: FSS