Koliko vredi “Slavija”?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: YouTube screenshot

Nakon najavljene licitacije hotela „Slavija luks“ zbog duga koji još uvek nije kroz pravosuđe potvrđen, javni izvršitelj Marko Vukićević prihvatio je da taj objekat vredi 9,4 miliona evra, što je procena tima veštaka koje je angažovalo poslovodstvo, piše Danas.

Za nekoliko nedelja Vukićević je tri puta ,,utvrđivao“ vrednost za 7.000 kvadrata jednog od tri hotela Slavija, lociranog na istoimenom trgu u centru Beograda, pa je prvo izašao sa cifrom od četiri miliona evra, nakon reagovanja poslovodstva „роpeo“ je na iznos od 5,9, da bi juče bez dodatnog obrazloženja prihvatio procenu veštaka.

To znači da bi, ukoliko ostane pri nameri da se licitacija održi 16. januara naredne godine, početna cena u nadmetanju bila 6,53 miliona, koliko iznosi 70 odsto vrednosti ili 940 evra po kvadratu. Ali, ako u prvom krugu ne bude zainteresovanih kupaca, početna cena u drugom krugu je 50 odsto procenjene vrednosti, 4,7 miliona ili 670 evra po kvadratu, dok bi u trećem krugu izvršitelj mogao da proda objekat u slobodnoj pogodbi.

Izvor: Danas

Foto: YouTube screenshot