Komisija za zaštitu konkurencije odobrila koncesiju aerodroma

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: promo

Komisija za zaštitu konkurencije saopštila je da je odobrila koncentraciju učesnika na tržištu sticanjem kontrole privrednog društva VINCI Airports Serbia d.o.o. nad poslovanjem privrednog društva AD Aerodrom Nikola Tesla, koje se odnosi na upravljanje beogradskim aerodromom, prenosi N1.

Kako se navodi u saopštenju, predmet poslovanja „čine koncesiona sredstva, kako su definisana u Ugovoru o koncesiji za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom AD Aerodroma Nikola Tesla Beograd i obavljanje delatnosti operatera aerodroma na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu“.

U saopštenju se podseća da „VINCI Airports Serbia d.o.o. posluje u okviru VINCI grupe društava, koja do sada, nije obavljala delatnost operatera aerodroma, niti poslovala na tržištu aerodromskih usluga u Srbiji“.

Rešenje će biti objavljeno na sajtu Komisije kada se za to budu stekli uslovi, „odnosno nakon proteka roka za žalbu na zaključak o zaštiti podataka“, navodi se u saopštenju.

Izvor: N1

Foto: promo