Koncesionar „Tesle“ POVEĆAO broj putnika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beobuild

Broj putnika na beogradskom aerodromu povećan je u drugom kvartalu 2019. godine za 7,4 procenta u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je kompanija Vansi Erports, koncesionar Aeorodroma „Nikola Tesla“.

Broj putnika u celoj mreži Vansija je tokom drugog kvartala povećan za 7,3 procenta u odnosu na isto tromesečje 2018. godine, uz ukupno 66,2 miliona putnika opsluženih na 46 aerodroma u okviru mreže, navodi se u saopštenju.

Tokom prve polovine 2019. godine, saobraćaj je porastao za 6,7 odsto.

Ovako dobri rezultati se naročito reflektuju na otvaranje brojnih novih avio-linija, neretko prvi put, između aerodroma kojima upravlja Vansi Erports i svetskih prestonica.

U Srbiji, kako se dodaje, saradnja kompanije Vansi Erports sa avio-prevoznicima od njenog dolaska krajem 2018. godine, dovela je do povratka kompanije Er Frans, koja je posle šest godina otvorila liniju Pariz-Beograd.

Takođe, Viz Er je otvorio novu liniju između srpske prestonice i Aerodroma „Sent Egziperi“ u Lionu, kojim takođe upravlja Vansi.

„Omogućavanjem lakše turističke, komercijalne i kulturne razmene, svaka nova linija pomaže da se podstakne zemlja domaćin i pomogne njen ekonomski rast“, poručio je predsednik Vansi Erportsa Nikola Notbar.

Izvor: Blic, Tanjug

Foto: Beobuild