Kopaonik biznis forum ove godine okupiće „najzvučnija“ imena svetske ekonomije

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Ovogodišnji 26. Kopaonik biznis forum okupiće najznačajnija imena svetske ekonomije među kojima su direktorka Svetske banke za zapadni Balkan (WB) Linda Van Gelder, regionalni menadžer Međunarodne finansijske korporacije (IFC) Tomas Lubek, šef kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa.

„Makroekonomski uslovi u Srbiji su se izuzetno popravili u poslednje tri godine. Od sada će glavni izazov u okviru ekonomske politike biti da se održi ta makrostabilnost i da se u potpunosti sprovedu reforme koje su neophodne da bi se rešio problem osnovnih strukturnih nedostataka srpske ekonomije. Potpuno sprovođenje plana strukturnih reformi će biti ključno za obezbeđivanje većeg, održivijeg i inkluzivnijeg rasta u zemlji“, kaže šef kancelarije MMFa u Srbiji pred dolazak na Kopaonik biznis forum, Sebastijan Sosa. 


Prvi put na Forumu kao specijalni gost biće generalni direktor za proširenje pri Evropskoj komisiji Kristijan Danijelson.

Centralna tema Foruma, koji će se održati od 3. do 6.marta, biće „Srbija deset godina posle velike recesije: snažan rast kao imperativ“.

Kopaonik biznis forum ima i svoj zvanični veb sajt – na kome se mogu naći sve informacije o programu i učesnicima. Akreditacija medija je u toku i svi zainteresovani predstavnici medija svoje prijave mogu poslati putem linka.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo