Korak dalje ka ostvarenju vizije sveta bez duvanskog dima

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Kompanija Filip Moris donela je odluku da fabrika za proizvodnju tradicionalnih cigareta u Papastratosu u Grčkoj u potpunosti prestane sa proizvodnjom cigareta. Ova fabrika će ubuduće isključivo proizvodi HEETS-e, duvanske patrone koji se koriste uz elektronski uređaj koji zagreva, a ne sagoreva duvan. Ovo je prvi potpuni prelazak fabrike cigareta na proizvodnju duvanskih patrona, i predstavlja korak više u ostvarivanju vizije budućnosti bez duvanskog dima.

Proces transformacije u koji je uloženo 300 miliona evra započet je u avgust prošle godine, a očekuje se da fabrika počne da radi punim kapacitetom krajem ove godine, kao i da će biti otvoreno i 400 novih radnih mesta.

„Ovo je istorijski dan za našu kompaniju. Papastratos je prva od naših fabrika koja prestaje sa proizvodnjom cigareta i potpuno prelazi na alternative bez duvanskog dima”, izjavio je Andre Kalancopulos, generalni direktor kompanije Filip Moris i dodao: „Nastavićemo da preuređujemo postojeće fabrike i ulažemo u nova postrojenja kako bismo zadovoljili globalnu potražnju odraslih pušača za boljim alternativama cigaretama. Obavezali smo se da ćemo svim ljudima koji bi i inače nastavili da puše obezbediti potencijalno manje štetne proizvode. Ove revolucionarne promene u korist 1,1 milijarde pušača na svetu, javnog zdravlja i društva u celini stiču sve veću podršku i mi ćemo nastaviti da ulažemo napore u ostvarivanje budućnosti bez duvanskog dima.”

Uz fabriku u blizini Bolonje u Italiji, Papastratos će biti drugo postrojenje kompanije Filip Moris koje će u potpunosti biti posvećeno proizvodnji bezdimnih duvanskih proizvoda. Takođe, iz kompanije su najavili da je u planu i da potpuno ili delimično tranformišu i svoje fabrike cigareta u Koreji, Rumuniji i Rusiji.

Od 2008. godine uloženo je preko 4,5 milijardi dolara u naučna istraživanja, razvoj proizvoda, komercijalni razvoj, proizvodne kapacitete vezane za proizvode bez duvanskog dima. Trenutno je blizu 5 miliona odraslih pušača je već prešlo sa tradicionalnih cigareta na IQOS, a cilj kompanije Filip Moris je da svi oni koji bi inače nastavili da puše ostave cigarete i u potpunosti, što pre, pređu na proizvode zasnovane na tehnologiji zagrevanja duvana.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo