Korona “prelila čašu”: Bentli nudi DOBROVOLJNE otkaze

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Britanski proizvođač luksuznih automobila, kompanija Bentli, svim zaposlenima je dala priliku da prihvate “dobrovoljno otpuštanje”.

Ovaj potez je, logično, posledica krize izazvane pandemijom, budući da se luksuzna kompanija suočila s oštrim padom prodaje.

Međutim, ni prethodne godine nisu bile najpovoljnije za Bentli, prenosi BBC.

Adrian Halmark, čelnik Bentlija, kaže da je korona bila “kap koja je prelila čašu”. Cela auto-industrija trpi već mesecima, proizvodnja je bila naglo zaustavljena, prekinuti su lanci snabdevanja, zatvoreni saloni automobila.

Bentli 10. jula slavi tačno 101 godinu postojanja, a u izveštaju napominje da je u martu trebalo da bude predstavljen program restrukturiranja, koji bi “redefinisao kompaniju u narednih 100 godina”, ali je to odloženo zbog korone.

Iako je suština nove strategije ostala ista, kompanija je istakla da efekti na kratkoročne finanijske izglede znače da ona mora da smanji svoje kapacitete, kroz program “dobrovoljnog oslobađanja radne snage”.

Proizvodnja u Britaniji je obnovljena, ali samo s pola radne snage. Prošle godine, Bentli je uvećao prodaju za pet posto, na 11.000 automobila.

Izvor: SEEbiz

Foto: Pixabay