Koronakriza “NATERALA” najveću AUTO-ALIJANSU na novi model proizvodnje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Reno, Nisan i Micubiši će zajedno raditi na smanjenju troškova i saniranju posledica koje je uzrokovala pandemija koronavirusa.

Auto-giganti će se fokusirati na geografske i tehnološke snage svakog poizvođača, a zajedno su dogovorili da prave manje modele i dele proizvodne pogone.

Najveće svetsko savezništvo, poznato kao “Reno-Nisan Alijansa”, kada je u pitanju proizvodnja automobila saopštilo je da će odustati od strategije rasta po svaku cenu koju je forsirao bivši šef Karlos Gosn.

Novi model saveza se fokusira na efikasnosti i konkurentnosti umesto na obimu, rekao je predsedavajući saveza Žan Dominik Senard.

Svaka od kompanija će preuzeti rukovođenje u određenoj geografskoj oblasti. Na primer, Nisan će preuzeti Aziju uključujući Kinu i Japan, Reno će se primarno bazirati na Evropu i Južnu Ameriku dok su Micubišiju dodeljeni delovi jugoistočne Azije i Okeanije.

Sličnu strategiju raspodele poslova će primeniti i na tehnologiju i inženjering. Pored toga, oni će smanjiti ukupni broj modela koji proizvode, napraviti zajedničke platforme i proizvoditi više istih delova, primenljivih na automobile svih kompanija u savezništvu.

Oni bi trebalo da zatvore neke pogone i smanje broj radnih mesta ove sedmice, a “auto-alijansa” je bila u problemu i pre nego što je koronavirus pogodio industriju.

U prošloj godini imali su najgore finansijske rezultate u poslednjoj deceniji, a neto profit je opao za 99 posto.

Reno se bori za OPSTANAK, mogao bi da NESTANE


Izvor: Klix

Foto: Pixabay