Kragujevački Fijat zvanično postao vlasnik Manjetija, šta sada?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Grupacija Fijat Krajsler automobili 1. maja je postala kompletni vlasnik fabrike Manjeti Mareli koja u Kragujevcu proizvodi branike za model „fijat 500L“.

Fabrika Manjeti Mareli sada posluje kao posebno pravno lice u okviru FCA grupacije i neće, kako se doskora očekivalo, biti integrisana u kompaniju Fijat Krajsler automobili Srbija, piše Danas.

U Sindikatu Marelija navode da se zbog odustajanja od integracije fabrike za proizvodnju branika u sistem FCA Srbija u poslednjih desetak dana pregovara o novom kolektivnom ugovoru. Da je fabrika integrisana u FCA Srbija za njene radnike važio bi onaj kolektivni ugovor koji su krajem prošle godine verifikovali Sindikat i menadžment fabrike automobila u Kragujevcu.

Poslovodstvo Manjeti Marelija je, podsetimo, od Sindikata i zaposlenih najpre trailo da se aneksom ugovora odreknu prava na štrajk u naredne tri godine. Sindikat i zaposleni jednoglasno su odbacili taj zahtev menadžmenta i poručili da će organizovati „radikalnu sindikalnu borbu“, ali su pregovori o novom kolektivnom ugovoru ipak nastavljeni.

Izvor: Danas

Foto: Promo