Kreće rušenje rampe na Bubanj potoku

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/Slobodan Miljevic

Ako ne bude nepredviđenih okolnosti i loših vremenskih prilika, naplatna stanica u Bubanj potoku će, za oko mesec i po dana posle četrdesetak godina postojanja, otići u istoriju.

Izvođač, konzorcijum koji čine Jedinstvo i Novi Pazar put, uveden je u posao i posle postavljanja privremene saobraćajne signalizacije počeli su radovi.

Konzorcijum, osim pripreme gradilišta i rušenja stanice, ima zadatak i da raščisti teren kada završi sa uklanjanjem doskorašnje rampe na deonici auto-puta između Beograda i Niša.

Rušenje bi trebalo da bude gotovo sredinom jula, a saobraćaj će se tokom radova odvijati usporeno, zbog zatvaranja pojedinih traka.

Ugovor sa ovim izvođačem zaključen je početkom maja, ali su se čekale druge neophodne dozvole za početak radova. Vrednost posla je nešto veća od 152 miliona dinara sa PDV.

Naplatna stanica na Bubanj potoku prestala je da radi početkom aprila. Tada je, nekoliko kilometara dalje na auto-putu ka Nišu, kod Vrčina otvorena savremena naplatna rampa koja ima veću propusnu moć oko 40 odsto.

Izvor: Politika, Novosti

Foto: Beta/Slobodan Miljevic